Στην Μακρυνίτσα Πηλίου, ανακαινίστηκε μερικώς ένα συγκρότημα σουιτών υπό την ονομασία “Makrynitsa Suites 1822”. Το concept ήταν απλό και συνάμα απαιτητικό: πολυτέλεια με παραδοσιακά στοιχεία σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον έτσι, η πέτρα και το ξύλο διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πρόκειται ουσιαστικά για τρείς διακριτούς χώρους, τους οποίους σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο διατηρήσαμε σχεδόν στο ακέραιο εσωτερικά. Aρχικά, τον χώρο υποδοχής, τη reception- έναν χώρο μικρό και φιλόξενο.

Περιτριγυρίζεται από πετρά ενώ τα ξύλινα φωτιστικά και τα μπρούτζινα διακοσμητικά δημιουργούν έναν ζεστό χώρο καλωσορίσματος. Την είσοδο ολοκληρώνει ένας πάγκος βαρεμού τύπου για την αναμονή των πελατών, από όπου οι επισκέπτες απολαμβάνουν τη θέα στο Πήλιο.

Στη συνέχεια διακρίνεται το επιβλητικό, μεγάλο κτίριο όπου φιλοξενούνται τέσσερις ξενώνες.

Τα έπιπλα παρέμειναν ως είχαν όταν ξεκίνησε η ανακαίνιση. Ως εκ τούτου, η στρατηγική διακόσμησης στηρίχθηκε στα λοιπά στοιχεία. Ζεστά, γήινα χρώματα, διακοσμητικά και κουρτίνες εναρμονιστήκαν με την φυσική ομορφιά του τοπίου της Μακρινίτσας, δημιουργώντας ένα υπέροχο σκηνικό ικανό να φιλοξενήσει μικρές και μεγάλες αποδράσεις.

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και εδώ υπάρχουν παντού. Κεντημένα κλινοσκεπάσματα και ανάγλυφα χαλιά προσθέτουν στον χώρο το παραδοσιακό στοιχείο. Παράλληλα, ο κρυφός φωτισμός τοποθετήθηκε σε συγκεκριμένα σημεία τονίζοντας την πετρά και το ξύλο. Οι τοίχοι φιλοξενούν φωτογραφίες που απεικονίζουν το φυσικό κάλος του τόπου και τα βάζα φιλοξενούν συνήθως ορτανσίες, που αποτελούν το λουλούδι σύμβολο του Πηλίου.

Τέλος, καθώς εξέρχεται κάποιος από το κεντρικό κτίριο συναντά το τρίτο χώρο.

Πρόκειται για το γενικό καθιστικό του ξενώνα, το οποίο χάρη στο περιμετρικό αίθριο αποτελεί ένα μπαλκόνι «ορόσημο» του Πήλιου. Το πρώτο στοιχείο που μαγεύει στον χώρο είναι το τζάκι, χτισμένο έτσι ώστε να απολαμβάνει ο επισκέπτης τη θαλπωρή του ενώ ατενίζει παράλληλα την ανεμπόδιστη θέα στο Πήλιο.

Το καθιστικό κινείται σε γήινες αποχρώσεις με μαξιλάρια και ριχτάρια να τοποθετούνται καταλλήλως δημιουργώντας γωνιές ζεστασιάς που θυμίζουν σπίτι. Το επιβλητικό δρύινο τραπέζι ολοκληρώνει το πολυτελές και συνάμα φυσικό αποτέλεσμα. Το Πήλιο αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, αφού κάθε εποχή έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει στον επισκέπτη.

Η αρχιτεκτονική του και το κάλος του μας βοήθησαν στο να φέρουμε εις πέρας και επιτυχώς το συγκεκριμένο project του Μakrynitsa Suites 1822 και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να το επισκεφθείτε!

 

 

 

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών